Μάρκος Λέγγας

Μάρκος Λέγγας

Υποψήφιος Δήμαρχος Σικυωνίων

Οι πρώτες εικόνες της ζωής μου είναι από το Κιάτο. Εκεί γεννήθηκα το 1971, εκεί έζησα τα παιδικά μου χρόνια, έκανα τους πρώτους μου φίλους και ολοκλήρωσα τη βασική εκπαίδευση. Έχοντας μεγαλώσει κοντά στη γη με κέρδισαν από την πρώτη στιγμή τα παράγωγά της. Έτσι, όταν έφτασε η ώρα να αποφασίσω τι θα κάνω στην ζωή μου, δεν δυσκολεύτηκα.

Σήμερα, έχω δυο γιους, οι οποίοι απορροφούν όλη την ενέργεια που μου απομένει όταν επιστρέφω στο σπίτι μου ή όταν έχω ελεύθερο χρόνο. Επίσης, είμαι μέλος σε διάφορους διεθνείς επαγγελματικούς και επιστημονικούς Συνδέσμους, Σωματεία και Ινστιτούτα.

  • Έτος γέννησης:1971
  • Τόπος γέννησης:Κιάτο
Μάρκος Λέγγας

Σπουδές

Οι πρώτες σπουδές γύρω από τις υδατοκαλλιέργειες

Μεσολόγγι

(1989)

M.Sc. στην Τεχνολογία Τροφίμων

Αγγλία

(1993)

Το 1992 βρέθηκα στο Ινστιτούτο Θαλάσσιας Βιολογίας στην Κρήτη, ενώ το 1993 μου δόθηκε η ευκαιρία για ένα μεταπτυχιακό με υποτροφία στην Αγγλία όπου απέκτησα M.Sc. στην Τεχνολογία Τροφίμων, στη Διοίκηση και στη Διασφάλιση Ποιότητας.

Επαγγελματική εμπειρία

Συνεργασία με το «School of Applied Science & Technology»

University Of Lincolnshire & Humberside

Η πρώτη επαγγελματική συνεργασία ήταν στο «School of Applied Science & Technology» του «University Of Lincolnshire & Humberside». Ακολούθησαν οι επόμενοι επαγγελματικοί σταθμοί ως συνεργάτης του «Royal Institute of Public Health», αλλά και ως Ερευνητής, Σύμβουλος Επιχειρήσεων και Εκπαίδευσης Στελεχών στο «Food Research Station» του «Hull University».

Δημιουργία της «Πήγασος Αγροδιατροφή Α.Σ. – 7Grapes»

(2010)

Το 1996 αποφάσισα να επιστρέψω στην Ελλάδα και να αξιοποιήσω όλη την εμπειρία μου, προσφέροντας στον τόπο μου. Εργάστηκα σε διάφορους τομείς της αγροτικής οικονομίας, μέχρι που το 2010, μαζί με μία ομάδα πρωτοποριακών παραγωγών οι οποίοι με εμπιστεύτηκαν, δημιουργήσαμε την «Πήγασος Αγροδιατροφή Α.Σ. – 7Grapes» που προωθεί ελληνικά, αγροτικά προϊόντα σε διάφορες αγορές του εξωτερικού. Σήμερα η «Πήγασος» είναι μία από τις εταιρείες που εμπιστεύεται η γερμανική Bayer για την καινοτομία της, ως "best in class" case study.

Επικοινωνία

Όποιος θέλει να επικοινωνήσει μαζί μου μπορεί να το κάνει
απευθείας στο 6944-42.49.59 και στο 27420-27412,
ή ηλεκτρονικά στο info@sindimotes.com

«Talk of the town» το γούρι του 2019 από τον Μάρκο Λέγγα

Έναν πραγματικό άθλο πραγματοποίησε ο υπ. Δήμαρχος Σικυωνίων Μάρκος Λέγγας, ο οποίος μέσα σε τέσσερις συνεχόμενες ημέρες επισκέφθηκε σχεδόν όλες τις επιχειρήσεις του Δήμου Σικυωνίων, για να ανταλλάξει ευχές με τους επαγγελματίες και να τους δώσει ένα γούρι για το 2019.

Φωτογραφικό υλικό

Φωτογραφικό υλικό από την χριστουγεννιάτικη περιοδεία του Μάρκου Λέγγα στις επιχειρήσεις του Δήμου Σικυωνίων.

Φωτογραφικό υλικό Μάρκου Λέγγα.