Απάντηση στην ανακοίνωση της ΔΕΥΑΣ για τις μετρήσεις ποιότητας του νερού υδροδότησης στον δήμο Σικυωνίων

Απάντηση στην ανακοίνωση της ΔΕΥΑΣ για τις μετρήσεις ποιότητας του νερού υδροδότησης στον δήμο Σικυωνίων

Κιάτο, 26 Αυγούστου 2019

 

«Ακόμα και η πιο λαμπρή προπαγανδιστική τεχνική δεν θα έχει επιτυχία, αν δεν έχουμε στο νου μας ότι πρέπει να επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά…».

Ο Αγών μου», Αδόλφος Χίτλερ).

 

ΝΕΡΟ: Με την ΥΓΕΙΑ των ΠΟΛΙΤΩΝ δεν παίζουμε – αλλά ούτε με την ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ τους.

 

Η παραληρηματική χτεσινή (26.08.2019) ανακοίνωση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Σικυωνίων (ΔΕΥΑΣ) επιχειρεί για μια ακόμα φορά να κάνει το άσπρο μαύρο, εμπαίζοντας τους δημότες μας. Και μπορεί να συμφωνήσουμε ότι με την υγεία των πολιτών δεν παίζουμε, αλλά οι «συνΔΗΜΟΤΕΣ» δεν θα ανεχτούμε να υποβαθμίζουν τη νοημοσύνη μας ο κ. Σταματόπουλος και η παρέα του.

Γιατί τί άλλο από υποβάθμιση της νοημοσύνης μας συνιστά το γεγονός πως η ανακοίνωση μιλά για πόσιμο νερό «24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες τον χρόνο», όταν φέτος το καλοκαίρι όλοι γίναμε μάρτυρες αλλεπάλληλων διακοπών στην υδροδότηση της πρωτεύουσας του Δήμου, αλλά και των χωριών; Όπου ακόμα και το νερό στις ντουζιέρες στην παραλία, κοβόταν για πολλές ημέρες; Για ποια επάρκεια νερού μας μιλά ο κ. Σταματόπουλος, όταν η ίδια η ΔΕΥΑΣ αναφέρεται στην «ραγδαία μείωση των παροχών», στο Κιάτο και τα χωριά της Δημοτικής Ενότητας Σικυωνίων (αποφάσεις ΔΕΥΑΣ 54, 55 & 57/18.07.2019); Όταν απαιτήθηκε επιπλέον ενίσχυση των υφισταμένων γεωτρήσεων, από νέους παρόχους, με απροσδιόριστο κόστος;

Τι άλλο από υποβάθμιση της νοημοσύνης μας -και απόπειρα παραπλάνησης των δημοτών- αποτελεί το γεγονός ότι σε όλη την ανακοίνωση δεν αναφέρεται ούτε μία φορά η λέξη «γεωτρήσεις», ενώ όλοι ξέρουμε πως το νερό που υδροδοτεί τον δήμο μας προέρχεται από αυτές και δεν είναι από τις πηγές; Μήπως, άραγε, γι αυτό στην ανακοίνωση της ΔΕΥΑΣ η δημοτική αρχή κάνει την πρώτη… «κολοτούμπα», μετά τις εκλογές; Ενώ, δηλαδή, μέχρι πρόσφατα μιλούσε για ΠΟΙΟΤΙΚΟ πόσιμο νερό (για «αγιασμό» όπως ανέφερε συνεχώς ο δήμαρχος), αίφνης στην τελευταία ανακοίνωση μιλά μόνο για πόσιμο νερό. Τι άλλαξε και το νερό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ πλέον ΠΟΙΟΤΙΚΟ; Τίποτα δεν άλλαξε. Το νερό εξακολουθεί να προέρχεται από τις γεωτρήσεις, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητά του.

 

Στο σημείο αυτό, οι «συνΔΗΜΟΤΕΣ» ξεκαθαρίζουμε ότι από την 1η Σεπτεμβρίου θα διασφαλίσουμε ότι τα δείγματα θα συλλέγονται σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα δειγματοληψίας, από πιστοποιημένο φορέα και μόνο. Δεν θα τα συλλέγει η ίδια η ΔΕΥΑΣ, καθιστώντας την Επιχείρηση ταυτόχρονα ελεγκτή και ελεγχόμενο.
Δεύτερον, δείγματα θα αποστέλλονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε διαφορετικά διαπιστευμένα εργαστήρια, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται απολύτως η ακρίβεια και η εγκυρότητα των αποτελεσμάτων. Σε κάθε άλλη περίπτωση, καμία μέτρηση δεν θα είναι αποδεκτή.

Δεν μπορούμε να αφήσουμε αναπάντητη την αναφορά περί μείωσης του τιμολογίου ύδρευσης κατά 40%!. Πρόκειται για μία μείωση που είναι –μάλλον- γραμμένη με αόρατο μελάνι, γιατί ακόμα δεν έχει αποτυπωθεί στους λογαριασμούς του νερού. Τουναντίον, ίσως οι επόμενοι λογαριασμοί έρθουν αυξημένοι, καθώς αναμένεται να προστεθεί επί των λογαριασμών αυτών το περιβαλλοντικό τέλος.

Τέλος, με σκεπτικισμό παρατηρούμε την αποστροφή της ανακοίνωσης της ΔΕΥΑΣ πως «το κεφάλαιο πόσιμο νερό έκλεισε για πάντα». Ελπίζουμε αυτό να μην σημαίνει ότι ο δήμαρχος είναι ικανοποιημένος με το νερό από τις γεωτρήσεις και έχει παραιτηθεί από την αξίωση να υδροδοτηθεί όλος ο δήμος μας από τις πηγές της Στυμφαλίας.

Με την ανακοίνωση ο κ. Σταματόπουλος και η διοίκηση της ΔΕΥΑΣ επαναλαμβάνουν το ίδιο ψέμα ξανά και ξανά, μετερχόμενοι τις τεχνικές προπαγάνδας που περιγράφουμε στο προοίμιο της ανακοίνωσής μας.
Σε ό,τι μάς αφορά οι «συνΔΗΜΟΤΕΣ» δεν πρόκειται να τους επιτρέψουμε να συνεχίσουν την τακτική να προσφέρουν νερό με χαμηλό δείκτη IQ στους δημότες.

Αυτοί την δουλειά τους κι εμείς την δική μας.

 

Γραφείο Τύπου
Δημοτικής Παράταξης
«συνΔΗΜΟΤΕΣ» Δήμου Σικυωνίων