Έκτακτη συνέντευξη τύπου Μ.Λέγγα: “Στο χρονοντούλαπο της ιστορίας στέλνει παράγοντες και παραγοντίσκους” (Βίντεο)

Έκτακτη συνέντευξη τύπου Μ.Λέγγα: “Στο χρονοντούλαπο της ιστορίας στέλνει παράγοντες και παραγοντίσκους” (Βίντεο)

Ηχηρή παρέμβαση στον δημόσιο διάλογο για τον δήμο Σικυωνίων πραγματοποίησε ο επικεφαλής του συνδυασμού «συνΔΗΜΟΤΕΣ» και υποψήφιος δήμαρχος Σικυωνίων Μάρκος Λέγγας, ο οποίος παραχώρησε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, με αφορμή δημοσιεύματα και συζητήσεις που διεξάγονται το τελευταίο διάστημα στην πόλη και τον αφορούν.

«Το τελευταίο διάστημα κυκλοφορούν φήμες και δημοσιεύματα, που εμπλέκουν το όνομά μου. Σιώπησα, ακόμα και όταν επιχείρησαν να με πλήξουν επαγγελματικά. Όμως σήμερα είμαι υποχρεωμένος να ξεκαθαρίσω μερικά πράγματα», δήλωσε σε αυστηρό τόνο ο επικεφαλής του συνδυασμού «συνΔΗΜΟΤΕΣ» και συμπλήρωσε:
«Σε ό,τι με αφορά έχω μάθει να διατυπώνω τον δημόσιο λόγο με σαφήνεια, ευθύτητα, καθαρότητα και πάντοτε εγγράφως. Αυτό προκύπτει και απο την 20ετή επαγγελματική μου πορεία. Επιζητώ την κριτική, αλλά με αφήνει αδιάφορο η λάσπη γιατί ο κόσμος την καταλαβαίνει. Ζητώ καθαρές κουβέντες από όλους και δεν ανέχομαι την παραπολιτική γιατί κρατά δέσμιο τον δήμο. Oτιδήποτε άλλο ακούγεται είναι προϊόν συμφερόντων και παραφιλολογίας…».

Ο κ. Λέγγας σημείωσε πως από την καθημερινή επαφή του με τους δημότες προκύπτει το αίτημα της τοπικής κοινωνίας για συνένωση των υγιών δυνάμεων του τόπου: «Από την ημέρα που πήρα την απόφαση να βγω μπροστά, σε όλο το διάστημα της προεκλογικής περιόδου, διαπίστωσα ότι ένα είναι το αίτημα της τοπικής κοινωνίας: «η σύνθεση και η συστράτευση των υγιών δυνάμεων του δήμου μας, για το κοινό καλό». Οι άνθρωποι που συναντώ καθημερινά στην πόλη και τα χωριά του δήμου μας δεν θέλουν απλώς μια αλλαγή στην διοίκηση του δήμου, που θα μοιάζει με σκυταλοδρομία.

Θέλει αυτή την αλλαγή να την εκφράσει μια νέα γενιά ανθρώπων, που θα δράσει μαζί. Μια νέα γενιά ανθρώπων που δεν θα έχει σχέση με εκείνους που έχουν κάνει τον δήμο ζωολογικό κήπο γεμάτο τρωκτικά, χελώνες, αρπακτικά, κοράκια και λαγούς. Αυτοί είναι οι αντίπαλοί μας και όχι οι παρατάξεις και οι συνδυασμοί.

Και αυτό πρέπει να το κάνουμε τώρα, αφού δεν το κάναμε χτες. Γιατί στην πολιτική συμβαίνει ό,τι και στην φύση. Το κενό εξουσίας, αν δεν το καταλάβει μια διοίκηση που να χαρακτηρίζεται από υπεύθυνη ηγεσία, καταλαμβάνεται από μία ηγεσία που τη χαρακτηρίζουν οι εγωισμοί, οι μικροπολιτικές και τα συμφέροντα…»

Στη διάρκεια της συνέντευξης ο κ. Λέγγας τόνισε πως ο διάλογος για την δημιουργία ενός ευρύτερου μετώπου, το οποίο θα οδηγήσει στην ανατροπή της κατεστημένης τάξης πραγμάτων, έχει ξεκινήσει και θα συνεχιστεί, υπό τον όρο ότι όλα τα θέματα που θα αποτελέσουν την ατζέντα του θα συζητηθούν στο φως:«Οι «συνΔΗΜΟΤΕΣ», οδηγοί της κούρσας που θα φέρει την ανατροπή στο δήμο Σικυωνίων, με την Ιδρυτική μας Διακήρυξη θέσαμε ένα πλαίσιο Αρχών, Αξιών και Δεσμεύσεων, που αποτελεί την βάση της αυτοδιοικητικής μας αντίληψης. Ο διάλογος έχει ξεκινήσει, συνεχίζεται και θα παραμείνει ανοιχτός, υπό τον όρο ότι όλα τα θέματα θα βρίσκονται πάνω στο τραπέζι και σε κοινή θέα. Χωρίς υστεροβουλίες, χωρίς προαπαιτούμενα, χωρίς δεύτερες σκέψεις. Σε αυτό τον διάλογο οι «συνΔΗΜΟΤΕΣ» διατυπώνουμε την πρότασή μας, ανοιχτά και καθαρά, προς όλους, με στόχο να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να σχεδιάσουμε ένα καλύτερο μέλλον…».

Ο κ. Λέγγας έστειλε σαφές μήνυμα προς όσους χρησιμοποιούν το όνομά του το τελευταίο διάστημα προκειμένου να εξυπηρετήσουν την προσωπική τους στρατηγική: «Δεν είμαι πολιτικός και γι αυτό ΔΕΝ συνδιαλέγομαι ΟΥΤΕ αναγνωρίζω παράγοντες και παραγοντίσκους. Ειδικά εκείνους που κράτησαν, κρατούν και θέλουν να εξακολουθήσουν να κρατούν τον δήμο μας δέσμιο, προκειμένου να εξυπηρετήσουν την προσωπική τους ατζέντα και να διεκδικήσουν ή να διατηρήσουν ρόλο στην διοίκηση των δημοτικών μας πραγμάτων. Όλοι αυτοί θα περάσουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας από την 1η Σεπτεμβρίου…».

Ο κ. Λέγγας τόνισε πως κύρια αιτία της συνεχιζόμενης κακοδαιμονίας για την ελληνική κοινωνία είναι η αδυναμία της να ενωθεί μπροστά στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει: «Για να λυτρωθούμε από αυτήν πρέπει να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε. Πρέπει να μάθουμε να μην φοβόμαστε τον διάλογο. Να δείχνουμε εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλο. Να γκρεμίζουμε τις διαφορές μας. Να χτίζουμε πάνω στις κοινές μας πεποιθήσεις. Να κάνουμε ο καθένας ως άτομο ένα βήμα πίσω, ώστε να προχωρούμε ως κοινωνία πολλά βήματα μπροστά. Να ακούμε, και όχι μόνο να μιλάμε…», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «συνΔΗΜΟΤΕΣ» έκανε αναφορά στα πλεονεκτήματα που χαρακτηρίζουν τον δήμο Σικυωνίων ως έναν από τους πιο προικισμένους δήμους της χώρας, αλλά το αντιπαρέβαλλε με την αδυναμία της απερχόμενης διοίκησης να καταθέσει ένα σχέδιο με προοπτική και έμπνευση.
Τέλος κατέθεσε 10 ερωτήματα, τα οποία, όπως είπε συμπυκνώνουν την πρόταση των «συνΔΗΜΟΤΩΝ» και αποτελούν της βάση της αυτοδιοικητικής του αντίληψης.

 

Πηγή: supertvkorinthos.gr