Συνάντηση Μάρκου Λέγγα με ΚΤΥΠ ΑΕ.

Συνάντηση Μάρκου Λέγγα με ΚΤΥΠ ΑΕ.

Κιάτο, 29 Μαρτίου 2019

Συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» (ΚΤΥΠ) Ιωάννη Χαρωνίτη είχε την Τετάρτη 27 Μαρτίου ο επικεφαλής του συνδυασμού «συνΔΗΜΟΤΕΣ» και υπ. Δήμαρχος Σικυωνίων Μάρκος Λέγγας.

Η συνάντηση προκλήθηκε ύστερα από αίτημα του κ. Λέγγα, προκειμένου να ενημερωθεί για τις συνέργειες που μπορεί να αναπτυχθούν ανάμεσα στον Δήμο και την ΚΤΥΠ, και θα οδηγήσουν στη δημιουργία νέων σχολικών μονάδων, αλλά και την ανακαίνιση των υπαρχουσών.

Ο υπ. Δήμαρχος Σικυωνίων μετέφερε στον κ. Χαρωνίτη την άθλια εικόνα που παρουσιάζουν σήμερα τα σχολεία του δήμου, φέρνοντας ως παράδειγμα το τελευταίο περιστατικό με τους σοβάδες που έπεσαν σε γυμνάσιο του Κιάτου, θέτοντας σε κίνδυνο τους μαθητές και ζήτησε την παρέμβαση της ΚΤΥΠ.
Από την μεριά του ο κ. Χαρωνίτης σημείωσε ότι η ευθύνη για την συντήρηση των σχολείων ανήκει στους δήμους, ωστόσο η ΚΤΥΠ μπορεί να παρέμβει με πόρους και τεχνογνωσία, αν ο ΟΤΑ δεν έχει ανάλογες δυνατότητες. Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι το 2020 θα «βγει στον αέρα» το πρόγραμμα «Στατική Ενεργειακή Αναβάθμιση και Προσβασιμότητα» που θα διαθέτει πόρους για την αποκατάσταση (μεταξύ άλλων) των σχολικών συγκροτημάτων.

Ο κ. Λέγγας κατέθεσε στον κ. Χαρωνίτη το σχέδιό του για την δημιουργία ενός μεγάλου, πολυδύναμου σχολικού συγκροτήματος, το οποίο θα είναι σύγχρονο και προσαρμοσμένο στις ενεργειακές και άλλες ανάγκες της εκπαίδευσης του 21ου αιώνα. Σύμφωνα με τον κ. Χαρωνίτη αν ένας δήμος θέλει να φτιάξει ένα νέο σχολείο, η ΚΤΥΠ αναλαμβάνει την κατασκευή του εφ΄ όσον το υπουργείο Παιδείας κρίνει απαραίτητη την κατασκευή και με μοναδική υποχρέωση από τη μεριά του δήμου να διαθέσει ένα οικόπεδο καθαρό από βάρη.

 

Γραφείο Τύπου
υπ. Δημάρχου Σικυωνίων
Μάρκου Λέγγα