Συνάντηση Μάρκου Λέγγα με το Δ.Σ. του Παραρτήματος Κιάτου του Σωματείου «Λύκειο των Ελληνίδων»

Συνάντηση Μάρκου Λέγγα με το Δ.Σ. του Παραρτήματος Κιάτου του Σωματείου «Λύκειο των Ελληνίδων»

Σας επισυνάπτουμε δελτίο Τύπου από την συνάντηση που είχε την Τετάρτη 6 Μαρτίου ο υπ. Δήμαρχος Σικυωνίων και επικεφαλής του συνδυασμού “συνΔΗΜΟΤΕΣ” Μάρκος Λέγγας με το Δ.Σ. του Παραρτήματος Κιάτου του Σωματείου «Λύκειο των Ελληνίδων».

Κιάτο, 6 Μαρτίου 2019

Συνάντηση γνωριμίας με το Διοικητικό Συμβούλιο του Παραρτήματος Κιάτου του Σωματείου «Λύκειο των Ελληνίδων» πραγματοποίησε χτες το απόγευμα ο υπ. Δήμαρχος Σικυωνίων Μάρκος Λέγγας, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Θεόδωρο Κοκιούση. Το Δ.Σ. του Παραρτήματος εκπροσώπησαν η Πρόεδρος Άννα Φιλίππου, η Γενική Γραμματέας Αλεξάνδρα Φίλη και η Έφορος Αναστασία Σταματοπούλου.

Τα μέλη του Δ.Σ. περιέγραψαν στον κ. Λέγγα τις δράσεις του Σωματείου, οι οποίες εκτείνονται σε ευρύ φάσμα: από τα μαθήματα παραδοσιακών χορών και παραδοσιακών οργάνων (κρουστά), μέχρι την λειτουργία τμημάτων ραπτικής, χορωδίας και σκακιού, που απευθύνονται όλα σε μικρά παιδιά. Στόχος του Σωματείου είναι η στήριξη των ηθών και εθίμων του τόπου μας, αλλά και η διάσωση των παραδοσιακών ενδυμασιών από διάφορες περιοχές της χώρας. Το Παράρτημα Κιάτου του «Λυκείου των Ελληνίδων» έχει 44 μέλη και περισσότερα από 200 παιδιά, που δραστηριοποιούνται σε όλα τα τμήματα.

Όπως προέκυψε από την συζήτηση το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή την στιγμή το «Λύκειο των Ελληνίδων» στο Κιάτο είναι το στεγαστικό, καθώς η σημερινή έδρα του Σωματείου δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του. Ο κ. Λέγγας συμφώνησε σημειώνοντας πως το στεγαστικό αποτελεί διαχρονικό πρόβλημα για όλα τα σωματεία και τους συλλόγους του Δήμου, ενώ πρόσθεσε ότι για να λυθεί θα χρειαστεί ο δήμος να αξιοποιήσει όλα τα δημοτικά ακίνητα που έχει στην διάθεσή του.

Ο υπ. Δήμαρχος Σικυωνίων τόνισε ότι το «Λύκειο των Ελληνίδων» αποτελεί ένα ισχυρό “brand name”, με σημαντική συνεισφορά στη διατήρηση της λαϊκής μας παράδοσης, ενώ κατέθεσε τις σκέψεις του συνδυασμού «συνΔΗΜΟΤΕΣ» για τον πολιτισμό. Στο επίπεδο των υποδομών σημείωσε πως υπάρχει ανάγκη για να δημιουργηθεί ένα δημοτικό θέατρο, που λείπει σήμερα από τον Δήμο και θα εκφράσει τις αναπτυσσόμενες τοπικές σκηνές.

Το πιο ενδιαφέρον, όμως, στοιχείο που αναδείχτηκε από την συζήτηση ανάμεσα στον κ. Λέγγα και το Δ.Σ. του «Λυκείου των Ελληνίδων» αφορούσε το σχέδιο του κ. Λέγγα και των «συνΔΗΜΟΤΩΝ» να αξιοποιηθεί το ιστορικό «Αρχοντικό Οικονόμου», που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της Γκούρας, απέναντι από την εκκλησία. Ο υπ. Δήμαρχος Σικυωνίων τόνισε ότι θα γίνει προσπάθεια να αγοράσει ο δήμος το ακίνητο και να το αναδείξει σε Μουσείο της Επανάστασης με αφορμή την επέτειο, το 2021, των 200 ετών από την Παλιγγενεσία.

Στο επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν νέες συναντήσεις του κ. Λέγγα με σωματεία, φορείς και συλλόγους του δήμου μας.

 

Γραφείο Τύπου
υπ. Δημάρχου Σικυωνίων
Μάρκου Λέγγα