Συνάντηση με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Γιάννη Μπουντρούκα

Συνάντηση με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Γιάννη Μπουντρούκα

Κιάτο, 28 Νοεμβρίου 2018

Εθιμοτυπική συνάντηση με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου Γιάννη Μπουντρούκα είχε την Τετάρτη 28 Νοέμβριου, ο υπ. Δήμαρχος Σικυωνίων Μάρκος Λέγγας, στο πλαίσιο των επαφών του με την πολιτική και αυτοδιοικητική ηγεσία της Πελοποννήσου.

Ο κ. Λέγγας έθεσε στον κ. Μπουντρούκα τους βασικούς άξονες του αναπτυξιακού σχεδίου για τον Δήμο Σικυωνίων, που θα θέσει στην κρίση των δημοτών τον ερχόμενο Μάιο. Αναφερόμενος στις εξελίξεις γύρω από το Φράγμα Ασωπού σημείωσε ότι μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του είναι απαραίτητη μια ολιστική μελέτη για την διαχείριση των υδάτινων πόρων, στην οποία θα περιλαμβάνεται και η κατασκευή νέου δικτύου μεταφοράς του νερού από την ορεινή στην ημιορεινή και στην πεδινή ζώνη, καθώς το δίκτυο του ΑΟΣΑΚ είναι παλιό και δεν εξυπηρετεί πλέον τις σύγχρονες ανάγκες των παραγωγών. Μιλώντας ειδικά για την Στυμφαλία, ο κ. Λέγγας σημείωσε την αναγκαιότητα να αξιοποιηθεί και ως τουριστικός προορισμός, συνδεόμενος με την αγροδιατροφή και τον περιπατητικό τουρισμό.
Σε ό,τι αφορά το αστικό κέντρο του δήμου και την πόλη του Κιάτου έγινε ιδιαίτερη μνεία από τον κ. Λέγγα για το ζήτημα της διάβρωσης των ακτών, που θέτει σε κίνδυνο τις περιουσίες των πολιτών σε όλη την παραλιακή ζώνη του Κορινθιακού. Σημείωσε ακόμα πως η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του δήμου και ο ψηφιακός μετασχηματισμός θα προσφέρουν κίνητρα, ώστε να φιλοξενηθούν επιχειρήσεις start up, ακόμα στο κέντρο της πόλης, δίνοντας ζωή στα κλειστά καταστήματα.

Από τη μεριά του ο κ. Μπουντρούκας στάθηκε ιδιαίτερα στην σημασία που έχει η συνεργασία των δυνάμεων που απαρτίζουν τον πρώτο και τον δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης προκειμένου να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τον δημότη. Επίσης, έδειξε ενδιαφέρον για το επαγγελματικό προφίλ του κ.  Λέγγα τονίζοντας πως είναι σπάνιες οι περιπτώσεις ανθρώπων του ιδιωτικού τομέα που εμπλέκονται με τον δημόσιο βίο.

Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν νέες εθιμοτυπικές συναντήσεις του κ. Λέγγα με εκπροσώπους της πολιτικής και αυτοδιοικητικής ηγεσίας του νομού μας.

 

Γραφείο Τύπου
υπ. Δημάρχου Σικυωνίων
Μάρκου Λέγγα