Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Κορίνθου κ.κ. Διονύσιο

Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Κορίνθου κ.κ. Διονύσιο

Κιάτο, 20 Δεκεμβρίου 2018

Εθιμοτυπική συνάντηση με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κορίνθου, Σικυώνος, Ζεμενού, Ταρσού και Πολυφέγγους κ.κ. Διονύσιο είχε σήμερα το μεσημέρι ο υπ. Σικυωνίων Μάρκος Λέγγας.

Ο ποιμενάρχης μας αντάλλαξε ευχές με τον κ. Λέγγα για τις Άγιες Ημέρες και του περιέγραψε τις δράσεις που έχει αναπτύξει η Μητρόπολη προκειμένου να ενισχύσει το φιλανθρωπικό της έργο. Συγκεκριμένα ενημέρωσε πως καθημερινά καλύπτονται οι ανάγκες σίτισης 4500 ανθρώπων, τις οποίες εξυπηρετούν 500 εθελοντές. Μάλιστα όλο αυτό έργο πραγματοποιείται αποκλειστικά από πόρους της Μητρόπολης, «από τα κεριά και τα παγκάρια των ναών μας», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, χωρίς καμία άλλη επιχορήγηση από την ελληνική πολιτεία ή ευρωπαϊκά προγράμματα.

Ο Μητροπολίτης μας εξήγησε στον κ. Λέγγα γιατί έχει ενστάσεις να γίνονται τα Ιερά Μυστήρια της Βάπτισης και του Γάμου στο εκκλησάκι της λίμνης Δόξα. Όπως είπε κάτι τέτοιο μετατρέπει το Μυστήριο σε κοσμικό γεγονός και αλλοιώνει τον θρησκευτικό του χαρακτήρα.

Από την πλευρά του ο κ. Λέγγας εξέφρασε τον θαυμασμό του για το έντονο φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας μας και συζήτησε τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε μελλοντικά ο δήμος να βοηθήσει την Μητρόπολη σε αυτό. Έκανε μάλιστα αναφορά σε έναν από τους πιο βασικούς άξονες του ολοκληρωμένου, κοστολογημένου και αναπτυξιακού πλάνου που θα καταθέσει προς διαβούλευση στους δημότες του δήμου Σικυωνίων και το οποίο είναι αποτέλεσμα πολύμηνων ερευνών και μελετών. Πρόκειται για τον άξονα που αφορά την τρίτη ηλικία και τις δράσεις που θα αναλάβει ο Δήμος προκειμένου να ενισχύσει την φροντίδα της σε όλη την επικράτειά του.

 

 

Γραφείο Τύπου
υπ. Δημάρχου Σικυωνίων
Μάρκου Λέγγα