Απόφαση κοινής καθόδου των συνδυασμών “συνΔΗΜΟΤΕΣ” και “Νέα Σικυώνα 2025” στις δημοτικές εκλογές

Απόφαση κοινής καθόδου των συνδυασμών “συνΔΗΜΟΤΕΣ” και “Νέα Σικυώνα 2025” στις δημοτικές εκλογές

Κιάτο, 10 Απριλίου 2019

 

Πριν από μερικές εβδομάδες, σε μια έκτακτη συνέντευξη Τύπου, οι «συνΔΗΜΟΤΕΣ» αναδείξαμε για πρώτη φορά την ανάγκη συνένωσης των δυνάμεων που επιθυμούν να αλλάξει η υφιστάμενη κατάσταση στον δήμο Σικυωνίων.

Καταθέσαμε ένα πλαίσιο αρχών και αξιών, διατυπωμένο μέσα από 10 ερωτήματα, που απευθύνονταν προς το σύνολο της τοπικής κοινωνίας, αλλά κυρίως σε όλους τους υποψήφιους της αντιπολίτευσης, οι οποίοι σε κάθε ευκαιρία σημειώνουν πως ο δήμος μας βιώνει μία κατάσταση παρακμής, που πρέπει να αλλάξει.

Την περασμένη Πέμπτη, ο κ. Νίκος Ζαχαρόπουλος, ένας αυτοδιοικητικός του οποίου το ήθος, την ευπρέπεια και τις γνώσεις ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει, απέστειλε μία ανοιχτή επιστολή, προς όλους τους υποψήφιους που διεκδικούν την διοίκησή του. Με την βαθιά αυτοδιοικητική του εμπειρία, ο κ. Ζαχαρόπουλος μετέφερε τον προβληματισμό του για την πορεία που έχει πάρει ο δήμος μας και για τον κίνδυνο να χαθεί μία ακόμα ευκαιρία για την ανάταξή του. Τέλος, ζήτησε από τους υποψήφιους να καθίσουμε όλοι μαζί γύρω από ένα τραπέζι, προκειμένου να αναζητήσουμε τα σημεία που θα μας ενώσουν μπροστά στον κοινό στόχο: το καλό του δήμου και την πρόοδο των συνδημοτών μας.

Σε αυτή την πρόταση για διάλογο οι «συνΔΗΜΟΤΕΣ» απαντήσαμε θετικά. Δεν μπορούσε, άλλωστε, να γίνει διαφορετικά, αφού με την πρωτοβουλία του επιβεβαίωσε τις κοινές μας ανησυχίες.

Χτες, η παράταξη του κ. Ζαχαρόπουλου «Νέα Σικυώνα 2025» αποφάσισε να καταθέσει στους «συνΔΗΜΟΤΕΣ» την πρότασή της να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να πορευτούμε από κοινού στις επερχόμενες, δημοτικές εκλογές. Την απόφαση ανακοίνωσε ο κ. Ζαχαρόπουλος στον επικεφαλής του συνδυασμού μας και υπ. δήμαρχο Σικυωνίων Μάρκο Λέγγα.
Σήμερα ο κ. Λέγγας επικοινώνησε με όλους ανεξαιρέτως τους υποψήφιους και τα μέλη των «συνΔΗΜΟΤΩΝ» και τους ζήτησε την έγκριση να «συνυπογράψει» την ένωση των δύο συνδυασμών. Ομόφωνα, όλα τα μέλη και οι υποψήφιοι του συνδυασμού μας, αποδέχτηκαν την πρόταση συνένωσης και εξουσιοδότησαν τον Μάρκο Λέγγα να προχωρήσει στις απαραίτητες διαδικασίες.

Η εξέλιξη αυτή μάς γεμίζει αισιοδοξία για την επόμενη μέρα του δήμου και δείχνει πως η ελπίδα παραμένει ζωντανή, όσο υπάρχουν άνθρωποι που βάζουν την ευθύνη πάνω από την φιλοδοξία.
Ο διάλογος με όλες τις δυνάμεις της κοινωνίας που επιθυμούν πραγματικά να αλλάξει το σημερινό status quo του δήμου Σικυωνίων παραμένει ανοιχτός και δεν έχει ολοκληρωθεί. Αλλά ο χρόνος δεν είναι απεριόριστος. Όπως έχουμε ξαναπεί, «οι καιροί ου μενετοί».

 

Γραφείο Τύπου
υπ. Δημάρχου Σικυωνίων
Μάρκου Λέγγα