Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κορινθίας Π. Πιτσάκη

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κορινθίας Π. Πιτσάκη

Κιάτο, 21 Νοεμβρίου 2018

Εθιμοτυπική συνάντηση με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κορινθίας Παναγιώτη Πιτσάκη είχε την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου, ο υπ. Δήμαρχος Σικυωνίων Μάρκος Λέγγας, στο πλαίσιο των επαφών του με την πολιτική και αυτοδιοικητική ηγεσία της Κορινθίας, αλλά και φορείς του νομού. Στην ατζέντα της συνάντησης τέθηκαν ζητήματα που αφορούν τόσο το Επιμελητήριο όσο και τον Δήμο Σικυωνίων και έχουν σχέση με την οικονομική ανάπτυξη.

Ο κ. Λέγγας ενημέρωσε τον κ. Πιτσάκη ότι μαζί με την ομάδα που έχει δημιουργήσει τους τελευταίους 18 μήνες επεξεργάζεται ένα ρεαλιστικό, καινοτόμο και κοστολογημένο πρόγραμμα, που θα παρουσιάζεται βήμα – βήμα. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου έδειξε ενδιαφέρον για τις ιδέες του υπ. Δημάρχου Σικυωνίων να δώσει ώθηση στην αναπτυξιακή προοπτική τόσο της πόλης του Κιάτου, όσο και των ημιορεινών και ορεινών περιοχών του δήμου μέσα από:

  • προγράμματα αξιοποίησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας
  • δημιουργία υποδομών και κινήτρων, ώστε να φιλοξενηθούν επιχειρήσεις start up, δίνοντας έμφαση στα οφέλη που θα προκύψουν από την ψηφιοποίηση
  • σύσταση Γραφείου στις Βρυξέλλες, προκειμένου να υπάρχει ενημέρωση γύρω από προγράμματα, «εργαλεία» και πηγές χρηματοδότησης, απ’ ευθείας από το κέντρο λήψης των αποφάσεων.

Ο κ. Λέγγας κατέθεσε στον κ. Πιτσάκη πρόσκληση για να φιλοξενήσει το Κιάτο την επόμενη έκθεση του Επιμελητηρίου Κορινθίας, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο -πέρα από τα προφανή οφέλη- θα αναδείξει τη σημασία της δυτικής Κορινθίας ως πυλώνα ανάπτυξης όλου του νομού. Ο κ. Πιτσάκης αποδέχτηκε την πρόσκληση του κ. Λέγγα σημειώνοντας ότι η φιλοξενία της Έκθεσης στο Κιάτο έχει ισχυρά πλεονεκτήματα.

Τέλος, ο υπ. Δήμαρχος Σικυωνίων ζήτησε την βοήθεια του Επιμελητηρίου Κορινθίας προκειμένου να υλοποιηθούν ιδέες που έχει ο ίδιος και η ομάδα σχεδιασμού του προγράμματος και αφορούν το Αρχαίο Θέατρο, το λιμάνι του Κιάτου και τη μαρίνα του και τις παλιές αποθήκες του ΑΣΟ. Πρόκειται για ιδέες και δράσεις που, όταν υλοποιηθούν, θα τύχουν παγκόσμιας προβολής και θα αναδείξουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα όχι μόνο του Δήμου Σικυωνίων, αλλά και όλου του νομού.

Από την μεριά του ο κ. Πιτσάκης ενημέρωσε τον κ. Λέγγα για τα προγράμματα που «τρέχουν» αυτή την περίοδο από το Επιμελητήριο, για αυτά που διεκδικεί και αυτά που έχουν ήδη δρομολογηθεί.

Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν νέες εθιμοτυπικές συναντήσεις του κ. Λέγγα με εκπροσώπους της πολιτικής και αυτοδιοικητικής ηγεσίας του νομού μας.

 

Γραφείο Τύπου
υπ. Δημάρχου Σικυωνίων
Μάρκου Λέγγα

25 Replies to “Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κορινθίας Π. Πιτσάκη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *