Συνάντηση με τον Γ.Γ. Αγροτικής Πολιτικής Χαράλαμπο Κασίμη

Συνάντηση με τον Γ.Γ. Αγροτικής Πολιτικής Χαράλαμπο Κασίμη

Κιάτο, 22 Νοεμβρίου 2018

Εθιμοτυπική συνάντηση με τον γενικό γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Χαράλαμπο Κασίμη είχε την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου, ο υπ. Δήμαρχος Σικυωνίων Μάρκος Λέγγας, στο πλαίσιο των επαφών του με την πολιτική και αυτοδιοικητική ηγεσία της Κορινθίας. Στην ατζέντα της συνάντησης τέθηκαν όλα τα ζητήματα που αφορούν τον τομέα ευθύνης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τις δράσεις του στον ευρύτερο δήμο Σικυωνίων. Συγκεκριμένα συζητήθηκαν:

  • Το μοντέλο της ευφυούς γεωργίας με την εισαγωγή νέων τεχνολογιών στον πρωτογενή τομέα, προκειμένου να δημιουργηθούν «θερμοκοιτίδες» και να προσελκυστούν start up εταιρείες του κλάδου. Σε αυτές εκτός των άλλων θα προσφέρονται δυνατότητες, για την εφαρμογή νέων τεχνολογιών στο φυσικό τους περιβάλλον.
  • Η ανάπτυξη Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) με στόχο την ενίσχυση της αειφορίας και την ελαχιστοποίηση του κόστους παραγωγής για τους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους του δήμου Σικυωνίων.
  • Ο εξωστρεφής προσανατολισμός της γεωργικής μας οικονομίας για όλα τα προϊόντα που παράγει ο τόπος μας.
  • Η ολοκλήρωση του φράγματος του Ασωπού, η επίσπευση των διαδικασιών για την ολοκληρωμένη διαχείριση των υδάτινων πόρων, μέσω νέου φορέα, και η ολοκλήρωση της μελέτης κατασκευής του νέου δικτύου που θα φέρνει το νερό από την ορεινή στην πεδινή και παραλιακή ζώνη.
  • η ανάγκη να δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που να συνδέει την τουριστική αναπτυξη με τα τοπικά προϊόντα.

Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν νέες εθιμοτυπικές συναντήσεις του κ. Λέγγα με εκπροσώπους της πολιτικής και αυτοδιοικητικής ηγεσίας του νομού μας.

 

Γραφείο Τύπου
υπ. Δημάρχου Σικυωνίων
Μάρκου Λέγγα