Συνάντηση με τον Βουλευτή Κορινθίας Ν.Δ. Χρίστο Δήμα

Συνάντηση με τον Βουλευτή Κορινθίας Ν.Δ. Χρίστο Δήμα

Κιάτο, 23 Νοεμβρίου 2018

Εθιμοτυπική συνάντηση με τον βουλευτή Κορινθίας της Ν. Δ. Χρίστο Δήμα είχε ο υπ. Δήμαρχος Σικυωνίων Μάρκος Λέγγας, στο πλαίσιο των επαφών του με την πολιτική και αυτοδιοικητική ηγεσία της Κορινθίας. Ο κ. Λέγγας έθεσε υπ’ όψιν του κ. Δήμα μια σειρά από προβλήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία, ενώ παράλληλα τον ενημέρωσε για πτυχές του προγράμματος, που ετοιμάζει ο ίδιος και η ομάδα η οποία έχει συσταθεί για τον σκοπό αυτό. Συγκεκριμένα συζητήθηκαν:

  • Η προοπτική ενίσχυσης του θρησκευτικού τουρισμού στην Λίμνη Δόξα, με αιχμή το ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου.
  • Η υλοποίηση μέτρων στήριξης του κλάδου της κτηνοτροφίας, ο οποίος μπορεί να αναδειχτεί σε πυλώνα της τοπικής οικονομίας στην ημιορεινή και ορεινή ζώνη.
  • Η αναζήτηση προγραμμάτων που θα βοηθήσουν στην ανάδειξη της λίμνης Στυμφαλίας, η οποία αποτελεί «τοπόσημο» για όλο τον δήμο Σικυωνίων, αλλά παραμένει υποβαθμισμένη.
  • Η κατάρτιση μελέτης για την ολιστική διαχείριση των υδάτινων πόρων, με στόχο την άρδευση και την ύδρευση όλου του Δήμου.

Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν νέες εθιμοτυπικές συναντήσεις του κ. Λέγγα με εκπροσώπους της πολιτικής και αυτοδιοικητικής ηγεσίας του νομού μας.

 

Γραφείο Τύπου
υπ. Δημάρχου Σικυωνίων
Μάρκου Λέγγα