Συνάντηση με τον Γ. Γραμματέα Υποδομών Γιώργο Δέδε

Συνάντηση με τον Γ. Γραμματέα Υποδομών Γιώργο Δέδε

Κιάτο, 23 Νοεμβρίου 2018

Εθιμοτυπική συνάντηση με τον γενικό γραμματέα Υποδομών Γιώργο Δέδε είχε χθες ο υπ. Δήμαρχος Σικυωνίων Μάρκος Λέγγας, στο πλαίσιο των επαφών του με την πολιτική και αυτοδιοικητική ηγεσία της Κορινθίας. Στην ατζέντα της συνάντησης τέθηκαν όλα τα ζητήματα που αφορούν τον τομέα ευθύνης του υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων και τις δράσεις του στον ευρύτερο δήμο Σικυωνίων. Συγκεκριμένα συζητήθηκαν:

  • Ο δρόμος Νεμέα-Κιάτο και η ανάδειξή του ως οδικού άξονα μεγάλης σημασίας για την εμπορική και τουριστική ανάπτυξη όλης της Κορινθίας, αλλά ειδικότερα των δύο Δήμων Νεμέας και Σικυωνίων. Ενδεικτικό της σημασίας του δρόμου είναι πως θα συνδέει εγκάρσια τους αυτοκινητοδρόμους Κορίνθου – Τρίπολης και Κορίνθου – Πατρών και κατά συνέπεια την Νότια με την Βορειοδυτική Πελοπόννησο.
  • Η μεταφορά της διαχείρισης της παλιάς γραμμής του τρένου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Με τον τρόπο αυτό θα αποσυμφορηθεί σε μεγάλο βαθμό ο κυκλοφοριακός φόρτος της Παλαιάς Εθνικής οδού, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των μετακινήσεων, αλλά και την διευκόλυνση των δημοτών σε όλο το εύρος της διαδρομής από την Κόρινθο μέχρι το Κιάτο.
  • Η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του δήμου Σικυωνίων, μέσα από την αξιοποίηση του Αρχαίου Θεάτρου στο Βασιλικό και την δημιουργία Μουσείου Κορινθιακής Σταφίδας.

Από τη μεριά του ο κ. Δέδες σημείωσε δύο δράσεις του υπουργείου που είναι σε εξέλιξη αυτή την περίοδο και αφορούν την Κορινθία, γενικότερα και τον Δήμο Σικυωνίων, ειδικότερα. Η πρώτη αφορά την ολιστική αντιμετώπιση της διάβρωσης των ακτών, η οποία είναι από τα σημαντικότερα προβλήματα του νομού, σε όλο το μήκος της ακτογραμμής του Κορινθιακού. Η δεύτερη αφορά τη δημιουργία υποδομών, οι οποίες θα ενισχύσουν την προστασία του Δήμου από περιπτώσεις φυσικών καταστροφών, με δεδομένο ότι τα φαινόμενα αυτά αναμένεται να ενταθούν τα επόμενα χρόνια. Στην ίδια ατζέντα εντάσσονται και μία σειρά από αντιπλημμυρικά έργα στο «ανάντι» και στο «κατάντι» της νέας Εθνικής οδού Κορίνθου – Πατρών.
Τέλος, ο κ. Δέδες επισήμανε την ανάγκη να αξιοποιηθούν όλα τα εργαλεία και οι πηγές χρηματοδότησης, στην κατεύθυνση υλοποίησης ενός ολοκληρωμένου αναπτυξιακού σχεδίου.

Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν νέες εθιμοτυπικές συναντήσεις του κ. Μάρκου Λέγγα με εκπροσώπους της πολιτικής και αυτοδιοικητικής ηγεσίας του νομού μας.

 

Γραφείο Τύπου
υπ. Δημάρχου Σικυωνίων
Μάρκου Λέγγα